HTML

japán angolna

2008.11.23. 11:36 Babarum

Nem koreai, nem magyar, és mégis angol na! Ezzel a hihetetlenül vicces szójátékkal nyitnám meg kísérletemet ezen blog újraindítására, remélem a becses szerzőtársak is kedvet kapnak...
A hétvégén újból meglátogattuk Sejong király sírját, de a jó túra feltételeként természetesen előtte elmentünk egy jót enni. Nem vagyok nagy halevő (Koreában ez nem túl jó ómen), de ez a fogás kellemes meglepetés volt számomra. Halat ritkán eszem, angolnát meg soha, hát még japán angolnát! ;)

JAPÁN ANGOLNA I

Az étterem, ahol voltunk, eléggé speciális, ugyanis csak és kizárólag japán angolnát lehet ott enni, körülbelül tízféleképpen elkészítve. Mi a grillezett verziót próbáltuk ki. Mint látható, Koreában egy étkezés rengeteg kis fogásból áll (sok kis tányér nem látszik, mert nem fért rá a képre), ezeket evés közben kombinálják, nem pedig sorban esznek meg mindent, mint ahogy ez Európában megszokott.

JAPÁN ANGOLNA III

Minden étkezéshez van leves (ehhez a "fogáshoz" háromféle leves volt), amelyet nem egyszerre fogyasztanak, hanem időnként bele-belekanalaznak. Az angolnát elősütött állapotban kaptuk, a grillezést az asztalon található kis alkalmatosságon fejeztük be.
Az étkezés folyamata a következő: Fogunk egy salátalevelet, amelybe pálcikával beleillesztünk egy kis gombócnyi rizst, erre helyezzük az angolnadarabkát, amelyet opcionálisan belemártogathatunk mindenféle szószokba, majd tetszés szerint ráapplikálunk a tetejére mindenféle zöldségeket és egyéb, az asztalon található finomságokat.

JAPÁN ANGOLNA II

Ha ezzel a művelettel készen vagyunk, már csak be kell hajtogatni a saláta leveleit, ügyesen egy kis gombócot kialakítani, majd ezt a golyóbist beletuszkolni a szánkba, és boldogan elrágcsálni. :)

Nagyjából minden összetevő felismerhető a képeken, egy tálka esetében viszont ragaszkodnék a magyarázathoz: A grillsütő felső sarkánál lévő tányérkában található ropiszerű kis pálcikák pirított angolnagerinc-darabok, mennyei az ízük!

9 komment

Címkék: korea ebéd miteszik babarum

A bejegyzés trackback címe:

https://miteszek.blog.hu/api/trackback/id/tr90783903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zhaoman 2008.11.23. 18:06:19

I wanna go to Korea!!!

Lea 2008.11.26. 19:55:37

Nekem tetszik ez a tálalás, így képeken nézegetve. Viszont nekem nem jön be mindenféle szósz, így azután időbe telne, míg eldönteném, hogy melyiket vagyok hajlandó elfogyasztani. De azért szívesen kipróbálnám:-))

Babarum · http://babarum.hu 2008.11.27. 01:42:22

A szószokkal én is takarékosan bánok, általában elég sok marad utánam. :)
Kipróbálhatod egyébként, Budapesten van sok koreai étterem, de őszintén csak egyet tudok ajánlani. Ott tényleg olyan, mintha Koreában ennél. Az étterem neve Arirang, így lehet odamenni: www.japhun.com/arirang/m_access.htm
Nem olcsó, de nem is nagyon drága, érdemes kipróbálni.

kiselek 2008.11.27. 11:58:16

egyszerűen beszarás ez a látvány!!! és amióta tudjuk, hogy milyen finomak is, kész vagyok!!
hála.

Babarum · http://babarum.hu 2008.11.27. 18:31:30

@kiselek: Jártok rendszeresen? Eddig mindenki megfertőződött! :)

kiselek 2008.12.08. 17:37:49

Nem, sajna. Szerintem arra várunk, hogy megint hazagyertek, vagy tapsra.

Babarum · http://babarum.hu 2008.12.09. 03:41:53

@kiselek: Lehet, hogy nem hallottad, de most tapsoltam! ;P

kiselek 2008.12.09. 15:54:21

hát akkor el is megyünk újra, jól. :)
Amúgy tök sokszor eszembe jut, csak valamiért mostanában a Harapó Mókusban kötöttünk ki többször is a sztrapacska végett.
süti beállítások módosítása